Geschiedenis
De Blaospiepkes blazen alweer 40 jaar hun partijtje mee met de andere Velpse carnavalsverenigingen. En dat is allemaal het gevolg van een gezellig samen zijn van een aantal leden van de toenmalige voetbalvereniging De Velpse Boys. Onder het genot van een pilsje kwam het onderwerp carnaval een keer in de kantine ter sprake. En daarna ging het allemaal razendsnel. Want een paar dagen later was carnavalsvereniging ‘De Boyskotters’ opnieuw een feit.
De club had al eerder bestaan, maar was als gevolg van gebrek aan belangstelling ter zielen gegaan. Het begon eigenlijk als een geintje. Op de eerste feestavond van De Boyskotters die plaatsvond in de kantine van de voetbalclub op het huidige industrieterrein De Beemd werd onmiddellijk ook de eerste prins gekozen. Hij zou zijn onderdanen voorgaan in het feestgedruis. De club was vooral actief tijdens de dolle dagen die zich meestal afspelen in februari. Later werden er heuse zittingsavonden georganiseerd waarop leden een onderdeel van het programma voor hun rekening namen. Het werd steeds serieuzer.
Gezelligheid
Na drie jaar besloot de vereniging te verhuizen van de kantine op het huidige industrieterrein De Beemd naar het vroegere café Van Loon aan de Alexanderstraat in Velp. Enthousiast vierden De Boyskotters hier drie dagen lang feest. Een paar jaar na de (her)oprichting werden de banden tussen de carnavalisten en de voetbalclub losser. In die tijd besloot het bestuur ook de naam van de carnavalsvereniging te wijzigen. Lang hoefden zij niet over een nieuwe naam na te denken. In die tijd werd het blaaspijpje geïntroduceerd waarmee het alcoholgebruik onder automobilisten kon worden gecontroleerd. Voor De Boyskotters was dat een prima aanleiding om hun naam te veranderen in De Blaospiepkes. In de loop der jaren heeft de club feestavonden gehouden op tal van adressen in Velp. Behalve in de kantine op de Beemd ontmoetten de carnavalsvierders elkaar in het café aan de Ommerhofselaan, in het vroegere café Roelofse ofwel de Microbar aan de Middellaan in Velp, in de Duivetil aan de Merwedestraat en het onderkomen van de voormalige Drumfanfare Velp-Zuid op De Beemd. Het gebouw de Metronoom ligt op een steenworp afstand van de plek waar het eens allemaal begon. Tijdens het elf jarig bestaan werd dit heugelijke feit herdacht tijdens een bijzondere carnavalszitting in Velp. Dat was één van de hoogste punten uit de geschiedenis van De Blaospiepkes, want toen traden bekende carnavalsartiesten als de Twee Pinten bij ons op. Maar ook waren Het Cocktailtrio en Anneke Grönloh aanwezig.